Wagodzielarka DZ-140P
Dzielarka do ciasta przeznaczona jest do mechanicznego dzielenia ciasta na zasadzie napełniania pod ciśnieniem do ustalonej objętości. Odczyt ustalonej objętości i wszystkie regulacje tj. włączanie i wyłączanie maszyny, zwiększanie lub zmniejszanie naważki oraz płynną regulację posiewacza mąki dokonuje się z pulpitu sterowniczego.
Zalety:
- Regulacja naważki elektroniczna
- Prędkość dzielenia regulowana manualnie (3 możliwe prędkości)
- Osłony wykonane z stali nierdzewnej
- Zamknięty system oliwienia wraz z łatwym dostępem do zbiornika z olejem
- Alarm wymiany kubka z olejem po
- Szeroki zakres wagi kęsów chleba
- Duża pojemność leja
- Posiewacz mąki z prędkością regulowaną elektronicznie
- Regulacja wysokości taśmy transportującej podzielony kęs ciasta
- Maszyna na kołach
- Automatyczne zatrzymanie maszyny po zdjęciu osłon
- Możliwość pokrycia leja teflonem
Wewnętrzny system alarmujący o wymianie zużytego oleju w zbiorniku. System ten pozwala na długotrwałą pracę maszyny bez konieczności zbędnych napraw.
Dane techniczne:
Długość/Szerokość/Wysokość 1470x820x1370 mm Szybkość Dzielenia 900/1200/1500 szt./h Pojemność leja 220 kg Naważka (ciasto nierozrośnięte) min 400 g max 1400 g Moc zainstalowana 2 kW Zasilanie 3x380/50 V/Hz Ciężar maszyny 390 kg